Syksyn kurssilta kisalavalle – Elinan ensimmäiset kisat

Elina Torres kisasi joulukuun kisassamme muutaman kuukauden kahvakuulakokemuksella. Hän nosti 12 kilon kuulaa, nostomuoto oli työntö. Elina teki kisassa 154 toistoa.

IImottauduin kisaan hyvin pienen mietintähetken jälkeen, kun Satu oli treeneissä asiaa ehdottanut. Nauroin ensin ehdotukselle, olinhan vasta löytänyt sellaisen räkkiasennon, jossa kuula pysyi putoamatta. Olin vasta syyskuussa aloittanut Lift me upin kurssin jälkeen epäsäännöllisen kahvakuulatreenaamisen. Olin sitä mieltä, että valmiudet kisaan olivat hyvin huonot.

Kisassa tavoitteenani oli saada 100 toistoa

Tavoitteena kisassa oli jaksaa kokonaiset 10 minuuttia lavalla ja saada ainakin 100 toistoa. En aiemmin ollut tehnyt kuin pari kuuden minuutin treeniä ja yhden kahdeksan minuutin vedon. Ajattelin, että kyllä kai sitä hitaasti hyvä tulee, ja jaksan loppuun saakka.

Kisat olivat ensimmäiset urheilukisani. En ehtinyt kisoja paljon jännittää, tosin naureskelin päätökselleni kisata useampaankin otteeseen.

Olin laatinut jopa kisasuunnitelman, jonka tosin heitin heti ensimmäisellä sekunnilla ulos ikkunasta. 🙂 Kisalavalla oli hyvä fiilis, ja ylitin tavoitteeni mennen tullen.  Seuraavaan mahdolliseen kisaan laitetan sitten vähän kovemmat tavoitteet!

Mahtava kokemus ja hyvä porukka, kiitos kannustajille!

Kuva Tuomo Tenhunen

Kuva Tuomo Tenhunen

Mitäs tämän jälkeen?

Hieman mieleni halajaa kisata tulevaisuudessakin lisää, mutta ensin pitää saada tekniikkaa hieman parempaan kuntoon ja enemmän kuulatreeniä alle painavammalla kuulalla.

Satu kommentoi, että vaikka räkki Elinan mielestä oli jossain vaiheessa hakusessa, oli nostamisessa monta muuta asiaa todella hyvin kohdallaan. Eikä vähäisempänä niistä ollut tai ole hyvä ja terve asenne nostamista kohtaan. Sen tiesi, että kyllä se räkki tukipilarinsa löytää. Hienoa Elina!

Seuraavana julkaisemme kisoissa naisista eniten toistoja tehneen Miian kisatarinan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s