Liftarien lyhyt historiikki – Taija summaa puheenjohtajakautensa

Uuden vuoden vaihteessa oli aika hyvästellä yksi rakas asia elämässäni, kun kauteni Lift Me Upin puheenjohtajana tuli päätökseensä. Seura perustettiin vuonna 2012 Kukka Laakson valmentaman kahvakuulaurheilujoukkueen pohjalta. Kukka oli seuran ensimmäinen puheenjohtajan mutta siirtyi pian muiden haasteiden pariin. Sain kunnian ottaa puheenjohtajan tehtävän vastaan keväällä 2013. Aika on ollut kertakaikkisen upeaa ja suurin syy siihen ovat tänä aikana toimineiden kolmen hallituksen ihmiset sekä muut seuran aktiivit.

sm-2012

Biathlonin SM-kisoissa 2012 edustettiin Lift Me Upia ensimmäistä kertaa.

IMG_0920

Alkuaikojen Liftareita kuulineen poseeraamassa Krissen auton lavalla.

liftarit pihalla

Ensimmäiset yhteistreenit vedettiin Voimapuodilla.

946019_461721443895975_1522764513_n

Kuulajengi korsolaisella takapihalla.

Helsingin seudulta puuttui aiemmin kahvakuulaurheiluun erikoistunut seura. Moni lajista kiinnostunut löysikin Liftareista samanhenkisen yhteisön ja oppia nostamiseen. Kirjoitettiin strategia, aloitettiin viikkotreenit, ryhdyttiin järjestämään kursseja ja kisoja, lyöttäydyttiin kimppaan hienojen yhteistyökumppaneiden kanssa, kirjoitettiin blogia sekä kierrettiin ahkerasti kisoja. Siinä se. Toiminnasta tuli luotettavaa, saavutettavaa, uskottavaa ja laadukasta. Näyttiin ja kuuluttiin, hyvällä tavalla, ja jälleen kiitos siitä kuuluu ihanille innostuneille seurakavereille. Vuonna 2012 jäseniä oli 10 ja nyt ollaan jossain sadan kieppeillä.

20130530-IMG_4879

Ensimmäiset avoimet kesätreenit Malmikartanon jätemäellä. Liftareiden kesätreenien kautta pääsee helposti tutustumaan lajiin.

P1010274

Ensimmäisen tekniikkakurssin osallistujat.

IMG_57

Yhteistyö CompactFitin kanssa käynnistyi avoimilla treeneillä, joiden suosio yllätti.

Olen niin ylpeä kaikesta, mitä porukkamme on saanut aikaiseksi. Kaikkea hyvää voi seurata, kun saatetaan yhteen samaa asiaa kohtaan intohimoa tuntevia ihmisiä erilaisilla taustoilla. Jokaisen osaamiselle on käyttöä ja on hienoa toimia ilmapiirissä, jossa ihmiset kokevat saavansa toteuttaa itseään ja uskaltavat tehdä isoja asioita.

Seuramme tunnetaan hyvin jopa kansainvälisissä gs-piireissä, eikä vähiten hienon videomme tai Denisov & Dedukhina -yhteistyön ansiosta. On huikeaa, kun lajin maailman kovimmat kysyvät seuraavan vuoden kalenteria suunnitellessaan meiltä ensimmäisten joukossa, milloin haluaisimme heidät Suomeen.

22092315598_6632fb27ba_z

Ivan ja Ksenia, seuramme ”kummit”. Kuva: Max Käär

14644693235_8ef8b36bd1_z

Johanin suunnittelema logo ensimmäiselle Denisovin leirille. Kuva: Max Käär

14457955430_03cf052d26_h

Leiriläisiä kesällä 2014. Kuva: Max Käär

21658897693_9ae709a45d_z

Viimeisimmän Denisovin ja Dedukhinan vetämän leirin osallistujat. Kuva: Max Käär

Lift Me Up on osaltaan auttanut lajin kasvua Suomessa. Liittoyhteistyö ja aktiivisuus kahvakuulavaliokunnassa sekä säännöllinen ja monipuolinen toiminta pääkaupunkiseudulla, jossa on isot määrät mahdollisia harrastajia ja kilpailevia lajeja, ovat tärkeitä tekijöitä lajin edistämisessä. Nyt on valitettavasti ollut pientä innostuksen laantumista havaittavissa ja uusia harrastajia on tullut vähemmän (girevik.infon vuosikatsaus). Toivottavasti tämä on väliaikainen notkahdus ja uusi hallitusporukkamme saa puhallettua intoa ihmisiin sekä keksii uusia tapoja näkyä potentiaalisille gireviikeille. Hesarikin listasi edelleen kahvakuulan vuoden 2016 trendeissä. Loistotapa ottaa tämä väline haltuun on tietenkin tulla Liftareiden kursseille ja yhteistreeneihin oppimaan tekniikkaa.

Kuva: Max Käär

Mitaliskumpat joidenkin SM-kisojen päätteeksi. Niitähän on riittänyt.

Kuva: Max Käär

Kiitos hallitus 2015. Kuva: Max Käär

Tätä kirjoittaessa meinaa kyynel tirahtaa, niin upeita hetkiä on ollut ja on haikeata jättää tämä aika taakseen. Viimeisen puoli vuotta olen hoitanut hommaa luokattoman huonosti, koska huomio on ollut pikkukaverissa kotona. On viisainta ja reiluinta, että joku jolla on mahdollisuus panostaa kunnolla, astuu puikkoihin ja vie tätä hienoa juttua eteenpäin. Onneksi mukana voi olla pienemmälläkin panoksella, joten en todellakaan häviä minnekään Lift Me Upista.

Tulee mieleen todella monta erityistä ihmistä, joita haluan kiittää panoksesta Lift Me Upin ja kahvakuulaurheilun hyväksi. Kiitos teille, tiedätte ketä olette. Erityiskiitokset hallituksessa mukana olleille:

  • Krisse: vastuunkantamisesta monilla alueilla, esim. koulutuspuolesta huolehtimisesta ja yhdistystoiminnan asiantuntemuksesta
  • Kirsi: opettamisesta lukemattomilla kursseilla, treeneissä, tekniikkaklinikoilla, upeiden yhteistyökumppanien löytämisestä ja videon ideoinnista
  • Satu: laadukkaasta blogin ja viestinnän pyörittämisestä, siitä voidaan olla ylpeitä
  • Milla: järjestelmällisestä ja ammattimaisesta otteesta jäsenasioihin ja jäsenviestintään
  • Emppu: talouden pyörittämisestä viimeisen päälle hyvin
  • Johan: graafisesta puolesta huolehtimisesta, mentorointiohjelman ideoinnista ja marathontoiminnan eteenpäin viemisestä
  • Sari ja Outi: paikallistoiminnan käynnistämisestä
  • Inkaliina: treenitoiminnan pyörittämisestä erittäin rautaisella otteella ja kahvakuulamarathonin tuomisesta Suomeen

Erittäin menestyksekästä vuotta uudelle puheenjohtajalle Krisselle sekä 2016 hallitukselle!

liftarisydän

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s