Miten kahvakuulaurheilija kehittyy

Uuden urheilulajin aloittaminen on innostavaa, kun kehitystä tapahtuu harppauksittain. Lähes jokainen tavoitteellinen kuntoilija tai urheilija törmää kuitenkin siihen turhauttavaan tilanteeseen, jossa kehitys pysähtyy. Kokosin Liftareiden joulukalenterissakin julkaistuja vinkkejä kahvakuulaurheilijan kehittymisen tueksi.

Videointi harjoittelun tukena

Nostaja ei näe eikä hahmota täysin, miltä oma nostotekniikka näyttää suorituksen aikana. Peili ei ole paras apuväline tilanteen korjaamiseen, koska silmien lukkiutuminen peiliin rajoittaa liikettä, ja siksi kameran käyttö harjoitusten ja kilpailusuoritusten analysoinnissa on suositeltavaa. Lisäksi videot antavat kuvan siitä, miten oma tekniikka on kehittynyt aikojen saatossa.

30623041545_8024c856d9_z

Analyysin tueksi on tarjolla useita sovelluksia, jotka hidastavat, nopeuttavat, leikkaavat ja piirtävät erillaisia referenssikuvioita. Näitä ovat esimerkiksi Hudl ja Coach´s Eye. Mikään ei kuitenkaan korvaa ulkopuolista silmäparia, joka analyysin lisäksi ohjaa suoritusta paremmille urille.
29989884953_5cc59647a0_z

Yhteistreenit

Lift Me Upin jäsenmaksulla voit veloituksetta osallistua viikkotreeneihin. Treeneissä on paikalla ohjaaja ja se sisältää vaihtelevien kuulasarjojen lisäksi alkuverryttelyn, tekniikkaohjausta ja sopivat oheisharjoitteet. Kokeneempia nostajia kannattaa jututtaa aina tilaisuuden tullen ja pyytää vinkkejä nostamiseen.

Liftareiden treenit järjestetään sunnuntaisin klo 18 Optimal Performance Centerillä Helsingin Vallilassa sekä sunnuntaisin klo 19 CrossFit SixtyFive100 -salilla Vaasassa. Jos kahvakuulaurheilu ei ole sinulle vielä tuttua, kannattaa osallistua seuraavalle tekniikkakurssillemme (kursseista ilmoitetaan täällä).

30323301200_b9a5984668_z

Tekniikka

Kahvakuulaurheilussa on tarkoitus tehdä mahdollisimman monta toistoa tietyssä ajassa. Tekniikan turvallisuus ja taloudellisuus ovat erittäin tärkeitä tekijöitä alusta saakka. Hyvällä tekniikalla nostaminen on myös paljon mukavampaa ja mielenkiinto kasvaa tulosten kanssa rinnakkain. Pienillä viilauksilla voi saada hetkessä kymmeniä toistoja lisää tulokseen, siksi tekniikan jatkuva parantaminen kannattaa.

Huipuilla kaikki on optimoitu kohdilleen ja tammikuussa onkin tilaisuus päästä oppimaan maailman kaikista parhaimmalta. Ivan Denisovin leirillä 6.-8.1.2017 on vielä tilaa ja se on avoin myös muiden seurojen jäsenille.

30587183466_ff156844ea_z

Kilpaileminen

Näin joulutempauksen alla on hyvä miettiä omia tavoitteitaan tulevalle vuodelle. Etenkin, jos et ole kilpaillut aikaisemmin, sunnuntaina on hyvä tilaisuus tulla katsomaan salikisaa Optimal Performance Centerille (Elimäenkatu 9, Helsinki) klo 13 alkaen. Näet samalla mistä on kysymys ja miltä kisafiilis tuntuu. Kymmennen minuuttia kisalavalla opettaa enemmän kuin liuta omatoimisia treenejä, varsinkin jos yhdistät siihen videoinnin ja palautteen kysymisen.

Kertaa täältä, mitä kisavalmistautuminen pitää sisällään. Onnea kaikille sunnuntaina kilpaileville!

23595969940_15d25c0361_z

Näillä neljällä vinkillä pääsee jo pitkälle. Muita kehittymiseen kannalta äärimmäisen tärkeitä osa-alueita ovat palautuminen ja voimaharjoittelu. Näitä on käsitelty blogissa aiemmin, tsekkaa loistavan Heikki Marinin haastattelu osa 1 ja osa 2 sekä artikkeli palautumisesta.

Jutun kuvat: Max Käär

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s