SM 2021: on ollut aikaa treenata!

Taija ja Tuomo ovat jo vuosia nostaneet kilpaa Liftareita edustaen. Tänä syksynä on jälleen SM-kisojen aika. Millä mietteillä he ovat lähdössä Konnevedelle syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna?


Jännittääkö pitkä kilpailemattomuus?

Taija: Etukäteen ei, mutta lavalle astuessa voi olla jännittynyt tunnelma. Kisaamisen rutiini on varmasti ehtinyt ruostua 1,5 vuoden tauon aikana. 

Tuomo: Ei varsinaisesti mutta tunnelma on odottava.

Mitä lajeja aiotte SM-kisoissa nostaa?

Taija: Nyt kun viimein päästään kisaamaan, aion nostaa kaikki lajit 16 kg yleisessä ja masters-sarjassa, sekä 24 kg tempauksen. 

Tuomo: Paksujen Poikien sarjassa (-95kg) LC24

Vuoden 2021 SM-kisojen ajankohta on poikkeuksellisesti syksyllä kevään sijaan. Onko tämä muuttanut millään tavoin valmistautumista verrattuna edellisiin vuosiin?

Taija: Valmistautumista on tehty tasaisissa sykleissä koko korona-ajan omia testinostoja varten. Oikeastaan samalla kaavalla on jatkettu varsinaisia kisoja kohti. 

Tuomo: Ei millään tavalla. Pääasiassa kiitollinen että ylipäätään järjestetään. Vaikka tässä on ollut useampi testipäivä viimeisen ~18kk aikana niin kilpailu on aina kilpailu

Teillä on molemmilla lajivalmentaja etänä eikä seuran treenejäkään ole päästy pitämään piiiitkään aikaan. Onko ollut yksinäistä harjoitella?

Taija: Olen harjoitellut enimmäkseen yksin aiemminkin, mutta välillä treeniseura olisi kyllä tervetullutta. Kukaan muu ei ymmärrä lajin haasteita kuin toinen kahvakuulaurheilija. 

Tuomo: Noh eihän tilanne ole optimi mutta eipä tälle juuri mitään voi. Ei niinkään yksinäistä mutta hieman outoa

Haluatteko kertoa esimerkin viimeisimmästä kovasta harjoitusviikosta tai  harjoituksesta, joka on jäänyt erityisesti mieleen?

Taija: Komppaan Tuomoa – helteillä harjoittelu oli kovaa joka kerta. Tällä hetkellä sarjat ovat pitkiä ja vaativat paljon myös henkistä kanttia.

Tuomo: Tuo kesän 2kk hellejakso oli varsin ikimuistoinen enkä varsinaisesti kaipaa sitä 🙂 Siinä kohtaa kun sarjojen välissä pitää kuivata jalat niin joku on pielessä

Minkälaisia tavoitteita olette valmentajanne kanssa asettaneet näihin kisoihin?

Taija: Valitettavasti SM-kisojen sarjavaihtoehdot eivät ole linjassa tämän hetken tavoitteideni kanssa, joten haluan tehdä kisoissa olosuhteisiin nähden hyvät suoritukset ja edistää samalla varsinaisia tavoitteitani treeneissä. Harppaus 2×16 kg:sta 2×24 kg kuuliin pitää tehdä fiksusti ja omaan tahtiin, joten tällä kertaa minulla ei ole vielä asiaa 2×24 kg lajeihin. Nopeatempoinen 2×16 kg ja raskaampien kuulien treenaaminen samaan aikaan on ollut haastavaa, mutta pian nähdään, miten se on toiminut. 

Tuomo: Lajivalmentajan kanssa on lähdetty ajatuksesta että ehjä ja tasapainen suoritus. Tuo kun toteutuu niin tulos on hyvä. Fysiikkavalmennuksen kanssa ihmiskoe menee nimellä ”lajin parhaat pakarat”. Tuon suhteen on tehty loistavaa duunia

Vuoden 2022 SM-kilpailut ovat jo puolen vuoden kuluttua ja silloin on mahdollisesti taas maajoukkuepaikkoja jaossa. Onko suunnitelmia jo nyt vuoden 2022 läpiviemiseen?

Taija: Samoin kuin Tuomolla, perustekeminen jatkuu kuten ennenkin. Toivon, että ensi vuonna fysiikka riittäisi 2×24 kg, mutta hiljaa hyvä tulee ja tärkeintä on säilyä loukkaantumatta. 

Tuomo: Juu tekeminen jatkuu samalla rytmillä.

Lift me up ry toivottaa paljon onnea kisoihin kaikille seuran nostajille sekä muille kilpailijoille! Minkälaisia tsemppiviestejä erityisesti lämmittäisi kuulla ja lukea?

Taija: Kiitos! Sellaista olisi kiva kuulla, että kisat saisivat mahdollisimman monen innostumaan nostamisesta.Toivottavasti pian päästään myös treenaamaan porukalla. 

Tuomo: Eniten lämmittäisi nähdä mahdollisimman paljon nostajia kisoissa!

Konneveden SM-kilpailut 2021 järjestetään näillä näkymin livetapahtumana. Perinteisesti kahvakuulakisoja on päässyt seuraamaan myös netin välityksellä. Laitamme linkin jakoon somessa heti kun se julkaistaan!

kirsi