Kahvakuulaurheilu SM-viikolla: ilmoittautuminen ja kisainfo

Kahvakuulaurheilu on mukana SM-viikolla yhdessä 28 muun lajin kanssa. SM-viikko kuuluu Suomen Olympiakomitean palvelutarjontaan ja isäntäkaupunkina 2022 toimii Salo. Lajissamme kilpaillaan kolmena päivänä:

  • Torstaina 30.6. strong sportin SM klo 12. Strong sportissa lajina on yhden käden rinnalleveto-työntö eli OALC ja suoritusaika 4 minuuttia. Säännöt löydät täältä. Huom! Tämä laji on osana Ylen SM-viikkolähetyksiä, joten toivomme paikalle sankoin joukoin osallistujia ja kannustajia tekemään lajiamme tunnetuksi.
  • Perjantaina 1.7. ohjelmassa on ensimmäistä kertaa Suomessa kahvakuulaurheilun työnnön SM. Työnnössä kilpaillaan klassisen kahvakuulaurheilun säännöillä ja painoluokissa. Suoritusaika on 10 minuuttia. Naisten sarjoissa kuulakoot ovat 2×12 kg, 2×16 kg ja 2×24 kg, ja miehillä 2×20 kg, 2×24 kg ja 2×32 kg.
  • Perjantaina 1.7. kisataan myös kahvakuulaurheilun masters SM, jossa lajeina ovat biathlon (sisältäen työnnön 10 minuuttia ja tempauksen 10 minuuttia) ja long cycle (suoritusaika 10 minuuttia). Masters-lajit noudattavat klassisen kahvakuulaurheilun sääntöjä.
  • Lauantaina 2.7. puolimaratonin SM, jossa suoritusaika on 30 minuuttia ja lajeina työntö, long cycle, tempaus sekä puolitempaus. Lajit voi suorittaa yhdellä tai kahdella kuulalla (poikkeuksena tempaus, joka nostetaan yhdellä kuulalla). Säännöt löydät täältä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt avattu ja se päättyy tiistaina 31.5. Kaikkiin tapahtuman kilpailuihin voi ilmoittautua SuomiSportissa.

Osallistumismaksu on 30 € työnnössä, masters-kisoissa sekä puolimaratonissa (sisältäen yhden tai useamman lajin kyseisessä kilpailussa). Strong sportissa osallistumismaksu on 10 €.

Mukaan kilpailemaan pääset, kun edustat Suomen Painonnostoliiton alaista seuraa, sinulla on kilpailulisenssi ja sitoudut näin Suomen Painonnostoliiton urheilijoiden antidopingsopimukseen.

Toivomme, että kaikki tuomarikoulutuksen suorittaneet osallistujat voisivat myös tuomaroida, että saamme kisat järjestettyä sujuvasti.

Tapahtumapaikat

SM-viikon kisapaikoista löydät lisätietoa ja kartat täältä. Strong sport avaa SM-viikon Salon torilla yhdessä leuanvedon ja torin viereisessä Uskelanjoessa kisaavien melojien kanssa. Perjantain ja lauantain kahvakuulaurheilukilpailut nostetaan Salon urheilupuistossa Salohallissa.

Aikataulut, punnitukset ja muu kisainfo

Tapahtuma alkaa torstaina klo 12 strong sportin SM-kilpailulla. Muiden päivien tarkemmat aikataulut jaamme ilmoittautumisajan päätyttyä.

Punnitukseen on mahdollista tulla jokaisena kisapäivänä. Majoituksista ja muista käytännön asioista tiedotamme pian lisää.

Toivottavasti mahdollisimman moni kahvakuulaurheilija löytää mieluisan lajin SM-viikon kahvakuulaurheilun tarjonnasta ja voimme yhdessä tehdä hienon tapahtuman sekä hankkia lajillemme näkyvyyttä. Tervetuloa mukaan kaikille!

Lisätiedot: sihteeri.liftmeup (at) gmail.com