Liftarijoukkueen tunnelmia sm-kisojen lähestyessä

Kahvakuulaurheilun sm-kilpailut järjestetään Haapajärvellä 25.-26.2.2017. Lift Me Upin kilpajoukkueessa on mukaan yhdeksän urheilijaa, jotka nostavat kisaviikonlopun aikana yhteensä 11 eri sarjassa. Lauantaina kisaillaan oalc- ja lc-nostot, ja sunnuntaina on vuorossa biathlon ja naisten mestaruussarjan tempaus.

Tiina Tuukkanen osallistuu lauantaina oalc:n 20 kg sarjaan.

”Hyvällä fiiliksellä lähden kohti Haapajärveä. Valmistautuminen omaan parhaaseen suoritukseen on kovassa vauhdissa ja fyysisten treenien lisäksi mentaalipuoli on myös ollut vahvasti mukana. Kilpailutilanteet ovat aina jännittäviä ja oma keskittyminen herpaantuu todella helposti, mutta kun keskittyy pelkästään siihen omaan tekemiseen niin hyvä siitä tulee 🙂 Odotan kisaviikonlopulta hyvää urheilutapahtumiin kuuluvaa meininkiä, jossa kaikilla on kova tsemppi päällä ja kannustukset kohdillaan yleisön puolelta.”

Kirsi Suomela nostaa itse sunnuntaina 24 kg tempauksen, ja on luotsannut kisaan myös naisten viestijoukkuetta. Kirsin valmennettavia osallistuu kisoihin myös useita.

”Nyt on kiva lähteä SM-kisoihin kun mukana on pitkästä aikaa iso porukka Liftareita ja lisäksi kaikki viisi omaa valmennettavaa, jotka lähes kaikki pyrkivät myös maajoukkueeseen. Rento fiilis siis ja hienoa on ollut seurata naisten loistavaa valmistautumista, omat treenit siinä sivussa on maistuneet myös.”

30587100806_70399d5076_z
Sari Dahlstenin edellisistä arvokisoista on kulunut hetki, ja hän odottaakin taas innolla lavalle pääsyä. Sarin lajina ovat sekä lauantain 20 kg oalc että sunnuntaina nostettava 16 kg biathlon.

”Fiilikset on vähän kuten ”ennen eka kertaa”, siis ennen ekoja kisoja, mitä te luulitte?!
Vuosi viime SM-kisoista, jonka jälkeen olen heittäytynyt täysin triathlonin maailmaan. Sitten tuli Joulutempaus, joka herätti kaipuun nostolavoille jälleen. Ja sitten vain yhtäkkiä huomasi olevansa taas treenaamassa kohti SM-kisoja. Triathlonissa on edelleen vuoden päätavoite, Joroisten puolimatka heinäkuussa, joten kuulatreeni tähän väliin tuo mukavasti sisältöä voimatreeneihin. Onhan se välillä sovittelemista että saa kahden valmentajan ohjelmat omaan kalenteriin mahtumaan nätisti, mutta onneksi on joustava triathlon-valmentaja joka ohjelmoi tri-treenit tälle syrjähypylle sopivaksi, ja kuula-valmentaja joka vastaavasti huomioi tri-treenitkin. Itse olen sen verran adhd, että mitä monipuolisempaa treeniä, sen parempi. Ei ehdi tämmöinenkään sähikäinen kyllästyä.

Tavoitteita SM-kisoille on toki omassa päässä asetettu, eihän sitä kisaamaan muuten kannata lähteä. Painoluokat ovat tänä vuonna kisoissa isot (alta 58:t nostavat samassa lähdössä alta 75:sten kanssa) joten nyt todellakin joutuu voittamaan kaikki, ollakseen paras. Kahden päivän kisat kuitenkin tavoitteena, OALC päälajina ja pikku-kuulan biathlon sunnuntain loppujumppana sekä kirsikkana kakun päällä viesti-nakin napsahdus. Eiköhän siinä ole puhdetta yhdeksi helmikuiseksi viikonlopuksi. Katsotaan sitten sunnuntai-iltana, onko tri-athleetista kuulannostajaksi.”

IMG_9571
Lauantaina nostovuorossa on useita liftarimiehiä. Tuomo Tenhunen osallistuu lc-mittelöihin 24 kg kuulilla. Tuomo summasi ajatuksensa ennen kisoja lyhyesti ja ytimekkäästi:

”Jokainen nosto on mahdollisuus”

Tiina, Kirsin, Sarin ja Tuomon lisäksi Lift Me Upia lähtevät edustamaan Outi Parkatti (oalc 20 kg), Johanna Seppälä (oalc 24 kg), Tommi Lukkarinen (lc 24 kg), Henrik Tallbacka (lc 24 kg ja biathlon 24 kg)) ja Taija Merisalo (tempaus 24 kg)
Kotikatsomoissa seurataan varmasti innolla kisaviikonlopun tunnelmia. Raportoimme mahdollisuuksien mukaan tunnelmia ja tuloksia myös suoraan paikan päältä. Tsemppiä koko joukkueelle viimeistelyihin ja kisaviikonloppuun!

Kuvat: Max Käär